top of page

Objevte ráj na zemi: nejkrásnější pláže na poloostrově Osa


Představte si ráj na zemi, kde se tropický deštný prales střetává s nekonečnými plážemi a nespoutaným oceánem. Místo, kde si můžete vychutnat zvuky přírody, pozorovat delfíny a velryby ve svém přirozeném prostředí a užít si dechberoucí západy slunce. Vítejte na kostarickém poloostrově Osa.



V této části blogu se podíváme na ty nejlepší pláže, které byste během svého pobytu na tomto úchvatném místě rozhodně neměli přehlédnout. Ponořme se do tajů těchto malebných koutů.



1. Playa Carate: Klenot Pacifiku


Jedním z nejoblíbenějších pokladů poloostrova Osa je bezesporu Playa Carate, kterou byste si neměli nechat ujít. Tato divoká a odlehlá pláž je obklopena hustým deštným pralesem, kde si můžete nerušeně užívat pozorování opic, papoušků, tukanů a jiných exotických zvířat. Přijíždí sem jen velmi málo cestovatelů, což dělá z této pláže ideální místo pro ty, kteří ocení intimní atmosféru a soukromí. Playa Carate navíc ukrývá vstup do jednoho z nejvzácnějších parků Střední Ameriky, národního parku Corcovado, který se dle National Geographic pyšní největší biologickou rozmanitostí na Zemi.


Nejkrásnější pláže na poloostrově Osa
Pláž Carate


2. Playa Matapalo: Surfařský ráj


Tato rozlehlá pláž s jemným zlatavým pískem je obklopena vysokými kokosovými palmami a skalnatými útesy, které jen umocňují její divokou krásu. Dle statistik se jedná o jednu z nejčistších a nejekologičtějších pláží na světě. Díky svým vlnám je Playa Matapalo oblíbená především mezi surfaři, během odlivu si však přijdou na své i milovníci klidných vod. Pokud se surfováním teprve začínáte, najdete zde i surfařské školy, které vám pomohou tuto sportovní aktivitu zvládnout.


Pláž Matapalo na poloostrově Osa
Pláž Matapalo


3. Playa Piro: Surový diamant


Pokud vás fascinují panenské pláže, které jsou na míle daleko od turisticky rušných oblastí a vaše srdce bije pro dobrodružství, pak je pro vás Playa Piro tou pravou volbou. Dominantou této pláže je bujná tropická vegetace, která lemuje kilometry dlouhé a zpravidla liduprázdné pobřeží. Nezkrotný oceán je během přílivu nepřístupný, jakmile se však azurové vody s příchodem přílivu uklidní, pláž odkryje přírodní bazénky, ve kterých lze v poklidu relaxovat a nasávat okolní atmosféru. S trochou štěstí můžete na této pláži zahlédnout i vzácného tapíra nebo zástupy nosálů.


Pláž Piro na poloostrově Osa
Pláž Piro


4. Playa Tamales: Oáza pro milovníky přírody


Playa Tamales je snadno přístupnou a klidnou pláží, která se těší velké oblíbenosti především mezi lidmi z lokálních komunit. Jedná se o ideální místo pro rybolov - z břehu lze za nepříliš velkého úsilí ulovit různé druhy ryb, které si po vzoru místních můžete ihned po výlovu ugrilovat na ohni přímo na pláži. Přátelští Kostaričané vám pak s velkou pravděpodobností nabídnou po vydatné večeři čerstvě utržený kokos. Během procházek není od věci pozorně sledovat koruny tropických dřevin, ve kterých jsou často k vidění odpočívající skupiny lenochodů dvouprstých.


Pláž Tamales na poloostrově Osa
Pláž Tamales


5. Playa Platanares: Romantika a odpočinek


Hledáte romantický únik nebo prostor pro nerušený relax uprostřed nedotčené přírody a přesto v krátké vzdálenosti od Puerto Jimenez? V tom případě je Playa Platanares skvělou volbou! Tato pláž se pyšní nezapomenutelnými výhledy s poklidnou hladinou, a přestože se nachází pouhých 6 kilometrů od města, poskytuje dokonalé soukromí. Na místě si lze do syta vychutnávat melodii libozvučně šumícího oceánu a každý západ slunce mění nebe v ohromující kaleidoskop světel a barev.



Pláž Platanares na poloostrově Osa v blízkosti Puerto Jimenez
Pláž Platanares


6. Playa Preciosa: Půvab a harmonie


Preciosa znamená v překladu do španělštiny krásná či půvabná - možná právě odtud se vzalo přízvisko Preciosa, tedy krásná. Pláž se nachází v bezprostřední blízkosti výše uvedené pláže Platanares, které se ve svých specifikacích značně podobá, Playa Preciosa je však během sezóny o něco rušnější než Playa Platanares z důvodu několika přilehlých hotelů. Cestou z města na uvedené pláže lze spatřit rozsáhlé mangrovové háje s hojným výskytem místní fauny, které rozhodně stojí za zastávku.


Pláž Preciosa na poloostrově Osa na Kostarice
Pláž Preciosa

Poloostrov Osa nabízí neskutečnou škálu nádherných pláží, které uspokojí každého. Ať už jste dobrodruh, milovník přírody nebo romantická duše, zde najdete svůj kousek ráje. Tak neváhejte a vydejte se na průzkum těchto úchvatných míst, ve kterých se splétá fantazie s realitou a která vám navždy zůstanou v srdci!



Nejkrásnější pláže poloostrova Osa





bottom of page