top of page

Envision - hudební festival v kostarické džungli


Pokud jste milovníky hudebních festivalů, přijdete si na Kostarice rozhodně na své! Uprostřed bujných deštných pralesů na jihu Kostariky se totiž každoročně v průběhu března odehrává jedinečná událost, která propojuje hudbu, umění a přírodu - Envision Festival! Jedná se o největší kostarický festival, který nemá ve Střední Americe obdoby a účastní se ho tradičně desítky tisíc lidí z celého světa. Zajímá vás jak taková akce na Kostarice vypadá? V tomto blogovém příspěvku se vydáme na cestu za kouzlem festivalu Envision a ponoříme se do jeho bohaté nabídky hudby, workshopů a transformativních zážitků.


Envision festival

Envision se tradičně koná v oblasti zvané Uvita, která se nachází tři hodiny jízdy autem z hlavního města San José a dvě hodiny jízdy autem z poloostrova Osa. Pro účastníky jsou po celou dobu sedmidenní události zajišťovány transfery od organizátorů akce, které vás v případě zájmu dovezou ze San José přímo před vstupní bránu festivalového světa. Vstupenky na akci je možné pořídit v různých cenových kategoriích na oficiálních webových stránkách akce www.envisionfestival.com. V průběhu festivalu můžete být ubytováno buď přímo v místě konání akce, nebo kdekoli v okolí.


A co na vás na této velkolepé události, které se každý rok zúčastní přes 15 000 lidí ze všech koutů světa, čeká?


Spojení kultury, odpočinku a přírody


Envision není jen obyčejným hudebním festivalem, je to nezapomenutelný prožitek plný inspirace, který zhmotňuje životní styl pura vida! Můžete se těšit na sedmidenní zážitek plný relaxu, vzdělávání a živé komunity, která oslavuje lásku, rozmanitost a přírodu. Na pozadí úchvatné kostarické přírody probíhá multidimenzionální setkání artistů, kteří přináší na scénu koncerty od vyhlášených světových jednotlivců a různě zaměřených skupin, workshopy, inspirativní diskuze, jógu a meditaci, tanec, různé druhy terapií, přednášek a spoustu dobrého jídla. Úzké shledání účinkujících a návštěvníků vyzývá k vzájemnému propojení, které překračuje jazyk a hranice a zároveň k hlubokému propojení s přírodou. Festivalový prostor je vystavěn u nádherné pláže, kde se po celý čas akce konají spontánní ohňová představení, táboráky a hudební vystoupení návštěvníků.


Envision festival

Hudba na Envision festivalu zahrnuje pestrou škálu žánrů a stylů na různých vystavěných "jevištích", od pulzujících elektronických beatů až po živá vystoupení kapel, ať už se tedy budete vlnit v rytmech světové muziky, nebo se ztratíte v hypnotických zvucích undergroundových DJs, každý si zde najde něco dle svých preferencí.


Envision festival

Envision však není jen o hudbě a tanci, je to také prostor pro vzdělávání se a osobní růst. Po celou dobu festivalu se mohou účastníci zúčastnit celé řady workshopů a seminářů, které se zabývají tématy, jako je jóga, meditace, udržitelnost a alternativní životní styl. Je to příležitost obohatit svou mysl, prohloubit svou praxi a spojit se s podobně smýšlejícími lidmi na cestě sebepoznání.


Součástí festivalu je také přehlídka nejrůznějšího druhu umění - můžete se těšit na živé instalace, interaktivní umělecké výstavy a živá vystoupení proměňují festivalový areál v prostředí plné estetiky, barev, rozmanitosti a života. Kreativita na festivalu Envision nezná mezí a vyzývá účastníky, aby v sobě uvolnili vnitřního umělce a přijali krásu sebevyjádření.


Envision festival

V jádru festivalu Envision jde o podporu pocitu jednoty a propojení, které překračuje hranice rasy, národnosti a kultury. Ať už tančíte s cizími lidmi pod hvězdami nebo sdílíte příběhy u táboráku, duch souznění prostupuje všemi aspekty festivalu a zanechává v účastnících hluboký pocit sounáležitosti, pokory a spřízněnosti. A pokud byste s sebou chtěli vzít své ratolesti - není žádný problém! Na festivalu potkáte spoustu dětí v nejrůznějším věku.


Podívejte se s námi na záznam z festivalu Envision na tomto odkaze - ZDE - a nechte se unést vlnou pohody. Pura vida!

bottom of page